ER DU VILD MED BRØLENDE MASKINER OG SKOVENS DYBE STILLE RO?
SÅ ER DET DIG, VI HAR BRUG FOR

VÆR MED TIL AT SIKRE NATURENS OG SKOVENS FREMTID

Drømmer du om at arbejde med bæredygtig træproduktion og være en del af et erhverv, der kan bidrage til at løse fremtidens klimaudfordringer? Føler du dig hjemme i skoven? Og trives du bedst bag rattet på store specialmaskiner? Så er en karriere som skovbrugsmaskinfører måske noget for dig.

De danske skove spiller en afgørende rolle for den grønne omstilling, for en større produktion af bæredygtigt træ fra danske skove kan være et vigtig bidrag til klimaet. Som skovbrugsmaskinfører kommer du til at plante skove, fælde store træer, skære træet op og køre det væk med store skovnings- og udkørselsmaskiner, der ikke gør skade på skoven.

 

DANSK SKOVBRUG MANGLER SKOVBRUGSMASKINFØRERE

Dansk skovbrug har lige nu brug for skov- og naturteknikere med speciale som skovbrugsmaskinfører. Det er en branche, der er under konstant udvikling, og som altid er på udkig efter ansvarlige unge mennesker, der drømmer om at arbejde med bæredygtig træproduktion.

UDDANNELSEN TAGER 3 ÅR OG 2 MÅNEDER

Uddannelsen til skov- og naturtekniker er en erhvervsuddannelse, der kombinerer skole- og lærlingeforløb. Du afslutter uddannelsen med et praktisk projekt og en mundtlig eksamen.

Du har mulighed for at bo på Skovskolen under uddannelsen, og du får lærlingeløn under hele forløbet – også når du er på skole.

Find læreplads

Klik her, vælg dit fagområde og se hvor i Danmark, du kan tage en uddannelse i de grønne fag.

Er det noget for dig?

Drømmer du om at fælde enorme træer med både motorsav og store specialmaskiner?

Find ud af, om uddannelsen til skov- og naturtekniker med speciale som skovbrugsmaskinfører passer til dig.

Læs mere
Hvad laver en skovbrugs-maskinfører?

Vi har besøgt en skov- og naturteknikerlærling, der fortæller om sin hverdag.

Se filmen her
Kom på
besøg hos arbejdsgiverne

Vi har blandt andet besøgt Stub og Gren.

Se filmen her

OM UDDANNELSEN

Uddannelsen består af et grundforløb på 20-40 uger, som du skal tage på en erhvervsskole. Derefter er der et hovedforløb, der veksler mellem perioder på skolen og perioder på din læreplads – her kan du vælge mellem fire forskellige specialer, hvor skovbrugsmaskinfører er ét af dem.

For at kunne begynde på grundforløbet skal du have bestået folkeskolens afgangseksamen med en gennemsnitskarakter på mindst 2,0 i dansk og matematik.

Som skovbrugsmaskinfører lærer du at pleje naturen, dyrke skoven og fælde træer med både motorsav og specialmaskiner som skovningsmaskiner og udkørselsmaskiner. Det hele foregår i dyb respekt for naturen og uden at gøre skade på skoven.

Læs mere om uddannelsen her

lærested 

Under lærlingeforløbet bliver du oplært i de arbejdsopgaver, der hører til uddannelsen. Lærlingeforløbet foregår på en arbejdsplads.

Du skal selv søge læreplads, men kan få hjælp til det af din studievejleder. Der er også mulighed for læreplads i udlandet.

Du afslutter uddannelsen med et projekt.

 

 

Læs mere

FAG

På skolen undervises du bl.a. i:

- Skovdrift

- Maskiner og teknik

- Maskinkørsel på naturnære arealer

Du skal også have fag som iværksætteri og innovation, engelsk og matematik.

Klik her