DRØMMER DU OM AT ARBEJDE MED KLIMA OG BIODIVERSITET? SÅ ER DU DEN FØDTE SKOV- OG NATURTEKNIKER

VÆR MED TIL AT SIKRE NATUREN OG SKOVENS FREMTID

Drømmer du om at arbejde med træproduktion og naturpleje i bred forstand og samtidig være en del af et erhverv, der kan bidrage til at løse fremtidens klimaudfordringer? Føler du dig hjemme i skoven? Og har du lyst til at passe godt på den, så andre også kan få glæde af den? Så er en karriere inden for skov og natur lige noget for dig.

Som CO2-neutralt materiale er træ en af de bærende kræfter i fremtidens bæredygtige byggeri, og skovbruget spiller her en afgørende rolle. Som skov- og naturtekniker får du en grundlæggende viden om skov og natur og lærer at plante, passe og fælde træer med respekt for skovens følsomme økosystem. Du kan specialisere dig inden for det område, du finder mest interessant, om det så er træproduktion, træpleje, skovvildt eller brølende skovningsmaskiner.

Men det betyder ikke, at du nødvendigvis skal være skov- og naturtekniker resten af dit liv. Du har for eksempel gode muligheder for at videreuddanne dig inden for de grønne ingeniøruddannelser.

 

LÆS MERE OM UDDANNELSEN til SKOV- OG NATURTEKNIKER

Gå på opdagelse her på siden, og bliv klogere på, hvad det vil sige at arbejde som skov- og naturtekniker og den spændende fremtid, der venter på dig. Du kan specialisere dig inden for de fire forskellige retninger, du ser herunder:

Skov- og naturplejer

Drømmer du om at arbejde med klima og biodiversitet? Som skov- og naturplejer arbejder du blandt andet med træproduktion og naturpleje.

Læs mere
Biotop- og vildtplejer

Har du interesse for agerhøns, fasaner og råvildt? Og drømmer du om at pleje vildtbestande og planlægge jagt?

Læs mere
Arborist

Elsker du at klatre i træer? Og vil du gerne passe og pleje træer i byer, parker og haver, så de holder sig sunde og lever længst muligt?

Læs mere
Skovbrugs-maskinfører

Elsker du store maskiner og ny teknologi? Og drømmer du om at arbejde med bæredygtig træproduktion i de danske skove?

Læs mere