Skab en praktikplads, hvor eleverne glæder sig til at møde ind hver dag

Hvordan ser den gode praktikplads ud? Det spørgsmål har GLS-A og 3F sammen med Teknologisk Institut undersøgt ved blandt andet at interviewe elever, der er i gang med et praktikforløb, og arbejde intenst med ledende medarbejdere og medlemmer af GLS-A.

Det er der kommet en række konkrete anbefalinger ud af, som du som praktiksted kan tage udgangspunkt i, når du skal ansætte din næste elev.

Her på siden kan du blive klogere på, hvad eleverne lægger vægt på, når de skal beskrive en god praktikplads, hvordan du sikrer et godt match mellem elev og praktiksted, og hvordan du kan bruge feedback som værktøj i praktikforløbet.

Lyt til eleverne

Vi har spurgt eleverne, hvordan en god praktikplads ser ud i deres øjne. Find ud af, hvad de efterspørger her.

Læs mere
Er I et godt match?

Første skridt til et godt samarbejde er en forventningsafstemning mellem elev og praktiksted – så ved alle, hvad de går ind til.

Læs mere
Giv eleverne feedback

Eleverne vil gerne vide, hvad de gør godt – og hvad de gør knap så godt. Med konstruktiv feedback kan eleverne både lære af sine fejl og udvikle sig.

Læs mere
Vil du vide mere?

Hent hele inspirationskataloget og få større indsigt og konkrete værktøjer til, hvordan du som praktiksted kan skabe et værdifuldt forløb for både din elev og din virksomhed. Kataloget er udarbejdet af 3F og GLS-A i samarbejde med Teknologisk Institut.

Hent katalog