Er skovbrugsmaskinfører noget for dig?

BÆREDYGTIG TRÆPRODUKTION MED STORE MASKINER

Drømmer du om at være med til at gøre en forskel for klimaudfordringerne, så er det danske skovbrug et godt sted at starte. En øget produktion af bæredygtigt træ fra de danske skove kan være med til at hjælpe klimaet, og der er brug for dygtige folk til at styre de store specialmaskiner, der skal fælde træerne, skære træet op og køre det væk.

På uddannelsen til skovbrugsmaskinfører får du viden om traditionelt skovbrug og træs egenskaber som bæredygtigt byggemateriale. Du lærer at dyrke skoven og pleje naturen, og du bliver ikke mindst ferm bag rattet på de store skovnings- og udkørselsmaskiner, du skal bruge til at fælde de store træer og køre træet væk uden at gøre skade på skoven.

 

MED SKOVEN SOM SKOLEBÆNK 

Uddannelsen til skov- og naturtekniker er en praktisk uddannelse, hvor du kan vælge mellem fire forskellige specialer. Skovbrugsmaskinfører er ét af dem. Uddannelsen skifter mellem ophold på skolen og spændende lærlingeforløb under åben himmel. Begge steder danner skoven og naturen det helt rigtige grønne studiemiljø.

Hovedforløbet tager 3 år og 2 måneder, men alt efter din baggrund kan du have brug for at tage et eller to grundforløb først. Ud fra kompetencer som fx studentereksamen, erhvervsuddannelse eller erhvervserfaring sammensætter skolen en personlig uddannelsesplan til netop dig. Det er din opgave at finde et lærested, men skolen hjælper gerne med gode råd og vejledning.

 

IKKE TO DAGE ER ENS 

Arbejdet som skovbrugsmaskiner er aldrig kedeligt. Tværtimod kan du glæde dig til at få mange forskellige arbejdsopgaver, for din hverdag følger årstiderne og skovens cyklus. Du kan lære at styre nye maskiner og nye teknologier, så du er klar, uanset om et kæmpestort træ skal fældes, et stykke natur skal genoprettes eller noget helt tredje. Nogle gange kan en opgave klares med det samme, og andre gange kan det være større projekter, der strækker sig over længere tid.

 

EN UDDANNELSE MED MANGE MULIGHEDER

Som skovbrugsmaskinfører har du gode muligheder for at få job i private og offentlige skove eller skoventreprenørvirksomheder. Du har også gode muligheder for at læse videre til skov- og landskabsingeniør eller urban landskabsingeniør. Mulighederne er mange. Valget er dit.

 

DU FÅR LØN UNDER HELE UDDANNELSEN

Du får lærlingeløn under hele uddannelsen – både når du er i skole og i lære. Der er forskellige vilkår, alt efter hvor gammel du er. Er du under 25 år, er din startløn som lærling ca. 11.500 kr. om måneden. Er du over 25 år, er din startløn typisk højere. Den vil som minimum svare til den mindsteløn, der gælder for voksne inden for området. Din løn stiger hvert år, mens du er under uddannelse.

Find læreplads

Klik her, vælg dit fagområde og se hvor i Danmark, du kan tage en uddannelse i de grønne fag.

Mød arbejdspladsen

Få en ide om hvordan din arbejdsplads ser ud, når du vælger at blive uddannet som skovbrugsmaskinfører.

Se video