DRØMMER DU OM AT ARBEJDE MED TRÆPRODUKTION OG NATURPLEJE?
SÅ ER DET DIG, VI HAR BRUG FOR

VÆR MED TIL AT SIKRE NATURENS OG SKOVENS FREMTID

Drømmer du om at arbejde med træproduktion og være en del af et erhverv, der kan bidrage til at løse fremtidens klimaudfordringer? Føler du dig godt tilpas med en motorsav i hænderne? Og kan du lide at pleje naturen, så planter og træer trives? Så er en karriere som skov- og naturplejer måske noget for dig.

De danske skove spiller en afgørende rolle for den grønne omstilling, for en større produktion af bæredygtigt træ fra danske skove kan være et vigtig bidrag til klimaet. Som skov- og naturplejer arbejder du blandt andet med træproduktion og naturpleje.

Du deltager i alle produktionens faser fra plantning af træer til pleje og fældning med motorsav. Samtidig arbejder du med at pleje forskellige bevoksninger, vådområder og vandløb for at sikre plante- og dyrelivet i naturen. Du kommer også til at udarbejde planer for naturen og foretage naturgenopretning, hvor der er brug for det.

 

DANSK SKOVBRUG SØGER SKOV- OG NATURPLEJERE

Dansk skovbrug har lige nu brug for skov- og naturteknikere med speciale i skov- og naturpleje. Det er en branche, der er under konstant udvikling, og som altid er på udkig efter stærke arme og kvikke hoveder.

Som skov- og naturplejer kan du få arbejde hos grønne entreprenører, hos anlægsgartnere, i private skov- eller landbrug eller i det offentlige – eller i udlandet, hvis du drømmer om det.

UDDANNELSEN TAGER 3 ÅR OG 2 MÅNEDER

Uddannelsen til skov- og naturtekniker er en erhvervsuddannelse, der kombinerer skole- og lærlingeforløb. Du afslutter uddannelsen med et praktisk projekt og en mundtlig eksamen.

Du har mulighed for at bo på Skovskolen under uddannelsen, og du får lærlingeløn under hele forløbet – også når du er på skole.

Find læreplads

Klik her, vælg dit fagområde og se hvor i Danmark, du kan tage en uddannelse i de grønne fag.

Er det noget for dig?

Drømmer du om at arbejde under åben himmel? Og elsker du at passe og pleje træer og planter?

Find ud af, om uddannelsen til skov- og naturtekniker med speciale som skov- og naturplejer passer til dig.

Læs mere
Hvad laver en skov- og naturplejer?

Vi har besøgt en skov- og naturteknikerlærling, der fortæller om sin hverdag.

Se filmen her
Kom på
besøg hos arbejdsgiverne

Vi har blandt andet besøgt HedeDanmark.

Se filmen her

OM UDDANNELSEN

Uddannelsen består af et grundforløb på 20-40 uger, som du skal tage på en erhvervsskole. Derefter er der et hovedforløb, der veksler mellem perioder på skolen og perioder på din læreplads – her kan du vælge mellem fire forskellige specialer, hvor skov- og naturplejer er ét af dem.

For at kunne begynde på grundforløbet skal du have bestået folkeskolens afgangseksamen med en gennemsnitskarakter på mindst 2,0 i dansk og matematik.

Som skov- og naturplejer får du en grundlæggende viden om skov og natur. Du lærer at plante og passe skov og bevoksning, og du bliver en haj til at fælde træer med motorsav. Du får også viden om, hvordan du generelt plejer naturen, så planter og dyr trives og har det godt.

Læs mere om uddannelsen her

LÆRESTED 

Under lærlingeforløbet bliver du oplært i de arbejdsopgaver, der hører til uddannelsen. Lærlingeforløbet foregår på en arbejdsplads.

Du skal selv søge læreplads, men kan få hjælp til det af din studievejleder. Der er også mulighed for lærepladser i udlandet.

Du afslutter uddannelsen med et projekt.

 

 

Læs mere

FAG

På skolen undervises du bl.a. i:

- Skovdrift

- Natur- og biotop- og vandløbspleje

- Maskiner og teknik

Du skal også have fag som iværksætteri og innovation, engelsk og matematik.

Klik her