Er du vild med hjorte, fasaner og agerhøns?
Så er det dig, vi har brug for

VÆR MED TIL AT SIKRE NATURENS OG SKOVENS FREMTID

Nyder du at arbejde i den fri natur? Vil du være med til at pleje vildtbestande og planlægge jagt på vildt som hjorte, fasaner og agerhøns? Så er en karriere som biotop- og vildtplejer måske noget for dig.

Du lærer at anlægge og passe vådområder og beplantninger, så vildtet får de bedste leveforhold. Du vil også skulle regulere vildtbestandene ved for eksempel at opdrætte og udsætte vildt i naturen og planlægge jagt. Du vil typisk komme til at arbejde på godser og store ejendomme.

 

DANSK SKOVBRUG SØGER BIOTOP- OG VILDTPLEJERE

Dansk skovbrug har lige nu brug for skov- og naturteknikere med speciale som biotop- og vildtplejer. Det er en branche, der er under konstant udvikling og som altid er på udkig efter kvikke hoveder, der drømmer om at pleje naturen og være med til at sikre, at vildt- og dyreliv trives.

UDDANNELSEN TAGER 3 ÅR OG 2 MÅNEDER

Uddannelsen til skov- og naturtekniker er en erhvervsuddannelse, der kombinerer skole- og lærlingeforløb. Du afslutter uddannelsen med et praktisk projekt og en mundtlig eksamen.

Du har mulighed for at bo på Skovskolen under uddannelsen, og du får lærlingeløn under hele forløbet – også når du er på skole.

Find læreplads

Klik her, vælg dit fagområde og se hvor i Danmark, du kan tage en uddannelse i de grønne fag.

Er det noget for dig?

Banker dit hjerte for agerhøns, fasaner og hjorte? Og vil du være med til at sikre, at de trives bedst muligt i naturen?

Find ud af, om uddannelsen til skov- og naturtekniker med speciale som biotop- og vildtplejer passer til dig.

Læs mere
Hvad laver en biotop- og vildtplejer?

Vi har besøgt en skov- og naturtekniker, der fortæller om sin hverdag

Se filmen her
Kom på
besøg hos arbejdsgiverne

Vi har blandt andet besøgt HedeDanmark.

Se filmen her

OM UDDANNELSEN

Uddannelsen består af et grundforløb på 20-40 uger, som du skal tage på en erhvervsskole. Derefter er der et hovedforløb, der veksler mellem perioder på skolen og perioder på din læreplads – her kan du vælge mellem fire forskellige specialer, hvor biotop- og vildtplejer er ét af dem.

For at kunne begynde på grundforløbet skal du have bestået folkeskolens afgangseksamen med en gennemsnitskarakter på mindst 2,0 i dansk og matematik.

Som biotop- og vildtplejer lære du at anlægge og passe naturområder, hvor der færdes vildt som agerhøns, fasaner og hjorte. Du lærer også at pleje og regulere en vildtbestand ved eksempelvis udsætning af vildt, fordring og afskydning.

Læs mere om uddannelsen her

LÆRESTED 

Under lærlingeforløbet bliver du oplært i de arbejdsopgaver, der hører til uddannelsen. Lærlingeforløbet foregår på en arbejdsplads.

Du skal selv søge læreplads, men kan få hjælp til det af din studievejleder. Der er også mulighed for læreplads i udlandet.

Du afslutter uddannelsen med et projekt.

 

 

Læs mere

FAG

På skolen undervises du bl.a. i:

- Skovdrift og vildtforvaltning

- Natur- og biotoppleje

- Jagtteknik og jægerhåndværk

Du skal også have fag som iværksætteri og innovation, engelsk og matematik.

Klik her