Elsker du at klatre i træer?
Så er det dig, vi har brug for

VÆR MED TIL AT SIKRE NATURENS FREMTID I BYERNE

Elsker du friheden ved at være udenfor? Drømmer du om en hverdag højt oppe i trækronerne – gerne med en motorsav i hånden? Og er du glad for træer fra rod til top? Så er en karriere som arborist måske noget for dig.

Som arborist tilbringer du din arbejdsdag i det fri. Du har fokus på det enkelte træ, og dit arbejde er at passe og pleje store træer i byer, parker og haver, så de holder sig sunde og lever længe. Du kommer til at være ferm med en motorsav og have helt styr på plantevalg, plantning, beskæring samt sikker og ergonomisk klatring i træerne.

 

DANSK SKOVBRUG SØGER ARBORISTER

Dansk skovbrug har lige nu brug for skov- og naturteknikere med speciale som arborist. Det er en branche, der er under konstant udvikling, og som altid er på udkig efter kvikke hoveder med gode klatreevner.

Drømmer du om at søge ud over Danmarks grænser, vil du som arborist også have gode muligheder for at komme til at arbejde i et internationalt miljø efter endt uddannelse.

UDDANNELSEN TAGER 3 ÅR OG 2 MÅNEDER

Uddannelsen til skov- og naturtekniker er en erhvervsuddannelse, der kombinerer skole- og lærlingeforløb. Du afslutter uddannelsen med et praktisk projekt og en mundtlig eksamen.

Du har mulighed for at bo på Skovskolen under uddannelsen, og du får lærlingeløn under hele forløbet – også når du er på skole.

Find læreplads

Klik her, vælg dit fagområde og se hvor i Danmark, du kan tage en uddannelse i de grønne fag.

Er det noget for dig?

Elsker du at klatre i træer? Og vil du gerne passe og pleje træer i byer, parker og haver, så de holder sig sunde og lever længe?

Find ud af, om uddannelsen til skov- og naturtekniker med speciale som arborist passer til dig.

Læs mere
Hvad laver en arborist?

Vi har besøgt en arboristlærling, der fortæller om sin hverdag.

Se filmen her
Kom på
besøg hos arbejdsgiverne

Vi har blandt andet besøgt Stub og Gren.

Se filmen her

OM UDDANNELSEN

Uddannelsen består af et grundforløb på 20-40 uger, som du skal tage på en erhvervsskole. Derefter er der et hovedforløb, der veksler mellem perioder på skolen og perioder på din læreplads – her kan du vælge mellem fire forskellige specialer, hvor arborist er ét af dem.

For at begynde på grundforløbet skal du have bestået folkeskolens afgangseksamen med en gennemsnitskarakter på mindst 2,0 i dansk og matematik.

Som arborist lærer du at pleje, beskære og fælde træer. Du får viden om træarternes biologi, anatomi og sundhed, så du kan passe og pleje dem bedst muligt. Uddannelsen fremmer også dine evner til at træffe hurtige beslutninger og finde løsninger.

Læs mere om uddannelsen her

Lærested 

Under lærlingeforløbet bliver du oplært i de arbejdsopgaver, der hører til uddannelsen. Lærlingeforløbet foregår på en arbejdsplads.

Du skal selv søge læreplads, men kan få hjælp til det af din studievejleder. Der er også mulighed for læreplads i udlandet.

Du afslutter uddannelsen med et projekt.

 

 

Læs mere

FAG

På skolen undervises du bl.a. i:

- Skovdrift

- Erhvervsmæssig træklatring

- Træpleje og vurdering af risikotræer

Du skal også have fag som iværksætteri og innovation, engelsk og matematik.

Klik her