Kunne maskinføreruddannelsen være noget for dig?

Med marken som din arbejdsplads 

Er du fascineret af store maskiner, og drømmer du om at bruge hele dagen i marken med vind i håret? Måske har du siddet i førerkabinen på en traktor, fra du var helt lille, eller du har senere fundet ud af, at du gerne vil have et aktivt arbejde, hvor du styrer de maskiner, der bruges til at så og pleje landbrugsjorden. Det vigtigste er, at du brænder for opgaverne og kan se dig selv i et arbejde, der følger årstidernes forskellige rytmer. Som jordbrugsmaskinfører er én af dine vigtigste redskaber de tunge maskiner, der bliver brugt indenfor landbrugs- og entreprenørbrancherne. Uddannelsen kan derfor også være for dig, som er vild med tunge maskiner og som kan lide at dykke ned i maskinerne. 

 

Når klasselokalet skiftes ud med marken 

Jordbrugsmaskinføreruddannelsen er en erhvervsuddannelse, som samlet set tager 3 år og 11 måneder. Det betyder, at du både har teoriforløb på en skole kombineret med spændende praktikophold. Med den indbyggede praktik er det altså en uddannelse, hvor du bruger den viden du får på skoleophold, når du er i praktik. På den måde kan du med det samme få omdannet teori til praksis. Under praktikken får du kendskab til arbejdsopgaverne som jordbrugsmaskinfører, og du finder derfor hurtigt ud af, at uddannelsen er meget alsidig.

 

Ikke to dage er ens 

Arbejdet som jordbrugsmaskinfører er aldrig kedeligt! Med maskinføreruddannelsen kan du se frem til forskellige arbejdsopgaver, for i det job følger man årstiderne og naturens cyklus. Du kan lære at betjene nye maskiner og teknologier, så du står klar, uanset om opgaven lyder på gyllekørsel, presning af halm eller noget helt tredje. En del af arbejdet kan også bestå i at planlægge og organisere sin tid og arbejdsopgaverne. Nogle gange kan en opgave klares med det samme eller på en enkelt dag, og andre gange kan det være et større projekt, som strækker sig over længere tid. Alt efter årstiden, kan dagene være lange eller korte, og nogle gange kræver det, at man måske skal arbejde i et hurtigt tempo. Dagene byder på forskellige opgaver, for det kan være forskellige maskiner, du skal bruge til arbejdet. 

 

En uddannelse med mange muligheder 

Først og fremmest er maskinføreruddannelsen en uddannelse med gode muligheder for arbejde efterfølgende. Maskinføreruddannelsen åbner op for mange forskellige stillinger - og det behøver ikke nødvendigvis at være landbrugsarbejde. Som maskinfører kan du også vælge entreprenørarbejde, hvis arbejdet med byggeri og kloak er mere dig. 

 

Sådan er økonomien i uddannelsen

Uddannelsen er gratis at tage, og du får SU på grundforløbet. For at fortsætte på uddannelsens hovedforløb skal du lave en uddannelsesaftale med en virksomhed, som sikrer dig en læreplads under hele uddannelsen. Uddannelsesaftalen sikrer dig en elevløn, som er omkring 11.000 kr pr. måned og stiger hvert år. Den gælder både de perioder, hvor du er i skole og i praktik. 

FIND UDDANNELSESSTED NÆR DIG

Vælg hvilket fagområde, du er interreseret i samt hvor du bor henne i landet. 

Mød arbejdspladsen

Få en ide om hvordan din arbejdsplads ser ud, når du vælger at blive uddannet som maskinfører.

Se video